GÅRDSBUTIKEN

Gårdsbutiken på Ingeborrarp – kallad Stallboden – är en kombination av butik, reception och kontor.
Här kan du handla, boka guidningar, provsmaka, få svar på dina frågor med mera.Välkommen!

gårdsbutik inne2

Gårdsbutiken inne
Gårdsbutiken

Just nu samarbetar vi med Södergården och vågen och turistvärdarna Jimmy och Nils. Därför kan vi ha öppet varje tisdag även i september mellan 11.00- 16.00 i butik och museum!

INREDNING & DEKORATION

I butiken på Ingeborrarp hittar du ett handplockat sortiment med inredning av hög kvalitet. Stora delar av sortimentet består av handgjorda produkter som tillverkas exklusivt för Ingeborrarp. Delar av sortimentet kan mått- & specialbeställas helt utifrån dina önskemål. Vi arbetar alltid mot att ha ett brett men unikt produktutbud som tilltalar alla smaker. Du lovas även personlig service av hög grad – vår kunniga personal hjälper dig med allt från matchningar till att hitta din egen stil!

BÖCKER & HANTVERK

Örkelljunga Hembygdsförening har sedan 1949 gett ut en gedigen samling böcker och småskrifter med över 50 titlar historik, bilder och spännande livsöden från bygden, under ledning av Hedersordförande och livsforskare Nils-Arvid Bringeus. Bokförsäljningen har blivit en av hembygdsföreningens viktigaste inkomstkällor. Förutsättningen härför har varit att författarna och övriga medverkande arbetat helt ideellt. Genom att köpa dessa skrifter får du inte bara en stor portion kunskap – du bidrar också till hembygdsföreningens framtida fortlevnad.
Böckerna går också att köpa på följande platser:
Kulturhuset (biblioteket) i Örkelljunga, tel. 0435-550 35
Gemet Bokhandel, Stockholmsvägen 9, 286 22 Örkelljunga, tel. 0435-500 34
Du kan även kontakta Tommy Wallstedt på tel. 0435-505 79 som kan ordna så att böckerna skickas till dig med post. Vårt bankgiro är 945-0099.

LOKALT HANTVERK/MATHANTVERK

I gårdsbutiken hittar du även lokalt hantverk i form av inredning och mat, frukt/grönsaker i säsong, och mycket mer. Här är det lätt att hitta en fin present både till dig själv eller någon annan. Till exempel smidesljusstakar, lammskinn, lokalproducerad sylt, honung, must, senap, glögg mm. När du handlar i butiken bidrar du till hembygdsföreningens framtida fortlevnad och utveckling. Välkommen in!